Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Την Πέμπτη αποφασίζει η τρόικα για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ τα ερωτήματα πληθαίνουν...

Copy & Paste: https://www.asfalistiko.gr
Τη δέσμευση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, ότι μεθαύριο, Πέμπτη, θα δοθεί στα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας η πρόταση για τη χρηματοδότηση του ΕΔΟΕΑΠ κι αν πάρει το «οκ», τότε θα προχωρήσει και η σχετική νομοθετική ρύθμιση παράλληλα με τη διαβούλευση στον κλάδο,πήραν οι εκπρόσωποι των σωματείων και του Ταμείου που συναντήθηκαν σήμερα εκ νέου με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Του Μιχάλη Σιάχου

Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Καρούτζος, μάλιστα, με e-mail ενημερώνει τα μέλη του Ταμείου ότι «το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ, όπως μας ενημέρωσε η κυβέρνηση, θα κριθεί από τη συνάντηση που θα έχει με τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας την ερχόμενη Πέμπτη. Η κυβέρνηση μας διαβεβαίωσε ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία, θα καταθέσει άμεσα την τροπολογία στη βουλή προς ψήφιση και εγώ δεσμεύτηκα ότι θα προχωρήσω σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ με μόνο θέμα την τροποποίηση του καταστατικού με βάση τις διατάξεις που θα κατατεθούν προς ψήφιση στη βουλή».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι αν η πρόταση πάρει το «πράσινο φως» από την τρόικα, τότε θα δώσει την τροπολογία στα σωματεία του Τύπου και τον ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να προχωρήσει η ζύμωση μεταξύ των μελών τους και ότι παράλληλα και όσο προχωρούν οι διαβουλεύσεις στον κλάδο θα την καταθέσει και στη Βουλή. Η παραπάνω πληροφορία σαφέστατα επιβεβαιώνεται και από το μήνυμα Καρούτζου, αλλά την ίδια ώρα πληθαίνουν τα αναπάντητα ερωτήματα…
Το πρώτο ερώτημα αφορά το εάν εκ των προτέρων υπήρχε συμφωνία να συγκληθεί πρώτα η έκτακτη ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ για αλλαγή καταστατικού και μετά να κατατεθεί η τροπολογία. Ο εύλογος θόρυβος στον κλάδο θυμίζουμε ότι ξέσπασε μετά τη συνέντευξη του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, στο asfalistiko.gr, ο οποίος επί λέξει είχε πει: «πρέπει να τροποποιηθεί το καταστατικό. Αυτό προβλέπεται και στον ιδρυτικό νόμο του ΕΔΟΕΑΠ. Αυτό θα εισαχθεί πιστεύω μέσα στη βδομάδα προς διαδικασίες καταστατικές του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου στη συνέχεια να μπει σε εφαρμογή η σχετική ρύθμιση. Θα χρειαστεί να νομοθετηθεί προφανώς».
Το δεύτερο, εξίσου σοβαρό ερώτημα, αφορά το πώς ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε «όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ με μόνο θέμα την τροποποίηση του καταστατικού με βάση τις διατάξεις που θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή»; Γνωρίζει ήδη, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες στις συναντήσεις-διαβουλεύσεις, όλες τις διατάξεις της προωθούμενης τροπολογίας κι αν ναι, γιατί η τροπολογία δεν δίνεται από τώρα στους άμεσα ενδιαφερόμενους, ώστε έγκαιρα να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: