Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΕΣΗΕΑ: Διεθνής στήριξη στην απεργία

03.10.2017 16:52
NATIONAL WRITERS UNION – NWU (UAW LOCAL 1981)
Μήνυμα στήριξης από τις ΗΠΑ: Εθνική Ένωση Συντακτών- Συγγραφέων

Συνάδελφοι
Η Εθνική Ενωση Συγγραφέων των ΗΠΑ, στηρίζει την 24ωρη γενική απεργία των αδελφών Ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων προκειμένου να αποτρέψουν το κλείσιμο του ΕΔΟΕΑΠ και να αρχίσουν οι συνομιλίες με την κυβέρνηση και τους εργοδότες των ΜΜΕ για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.
Στηρίζουμε τα αιτήματά σας για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ και καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για να διασφαλίσει λύση που θα βασίζεται σε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις καθώς και σταθερή και πλήρη εργασία με ίσα δικαιώματα για όλους.
Larry Goldbetter,
Πρόεδρος National Writers Union (UAW Local 1981)
SYNDICAT NATIONAL DES JOURNALISTES
Μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία: Εθνικό Συνδικάτο Δημοσιογράφων SNJ-CGT
Εκ μέρους της γαλλικού Εθνικού Συνδικάτου Δημοσιογράφων SNJ-CGT στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους Ελληνες συναδέλφους λίγο πριν αρχίσει η 24ωρη απεργία για τη διάσωση του κοινωνικού ταμείου ΕΔΟΕΑΠ από την αντικοινωνική πολιτική των εκδοτών.
Η κοινωνική προστασία αποτελεί τον κύριο πυλώνα των δικαιωμάτων μας και πρέπει να προστατευθεί από την επισφάλεια.
Με συναδελφική αλληλεγγύη
Patrick Kamenka
SYNDICAT NATIONAL DES JOURNALISTES

UNION DES SYNDICAL DES JOURNALISTES CFDT
Μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία: Ενωση Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Δημοσιογράφων
 Η γαλλική Ενωση CFDT Δημοσιογράφων μέλος της ΔΟΔ στέκεται αλληλέγγυα και στηρίζει την 24ωρη γενική απεργία για να μην κλείσει ο ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης).
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αναλάβει τη νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει λύση σύμφωνα με την πρόταση της ΕΣΗΕΑ και θα βασίζεται σε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
Richard Hecht, International Delegate
CFDT Journalistes France

UNION OF BULGARIAN JOURNALISTS
Μήνυμα στήριξης από τη Βουλγαρία: Ενωση Βούλγαρων Δημοσιογράφων
Η Ενωση Βούλγαρων Δημοσιογράφων στηρίζει τον αγώνα σας για την προστασία των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και της ελευθερίας του λόγου. Σας στηρίζουμε και είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε δράση γι’ αυτό.
Snezhana Todorova
Πρόεδρος Union of Bulgarian Journalists

FEDERACION DE ASOCIACIONES DE LA PRENSA ESPANOLA -FAPE
Μήνυμα στήριξης από την Ισπανία: Ομοσπονδία Ενώσεων Ισπανικού Τύπου
Σε όλους τους Ελληνες συναδέλφους στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης όλων των Ισπανών δημοσιογράφων και στήριξης στην απεργία σας ενάντια στις επιθέσεις που δέχονται τα δημοσιογραφικά δικαιώματα.
Luís Menéndez
feDERACION DE ASOCIACIONES DE LA PRENSA ESPANOLA -FAPE

SYNDICATO DOS JORNALISTAS
 Μήνυμα στήριξης από την Πορτογαλία: Συνδικάτο των Δημοσιογράφων
Γνωρίζοντας ότι οι ελληνικές Ενώσεις έχουν κηρύξει 24ωρη γενική απεργία το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου των Δημοσιογράφων της Πορτογαλίας στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό σας όπως συνέβη και στην πρόσφατη απεργία της 26ηςΣεπτεμβρίου.
Ελπίζουμε ότι όλα θα γίνουν όπως θέλετε και δεν θα κλείσει το ταμείο ΕΔΟΕΑΠ όπως επίσης ότι οι διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση και τους εργοδότες των ΜΜΕ θα δώσουν τη σωστή λύση.
Παρακαλούμε  να μας ενημερώσετε εάν μπορούμε να σας βοηθήσουμε.
Αυτούς τους καιρούς που αντιμετωπίζουμε όλοι τόσες προκλήσεις,  πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί, ενωμένοι και να μην σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε!
Χαιρετισμούς,
Paulo Pereira
Syndicato dos Jornalistas

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
Μήνυμα στήριξης από την Κύπρο: Ενωση Συντακτών Κύπρου
Στηρίζουμε τον αγώνα της ΕΣΗΕΑ
Η Ένωση Συντακτών Κύπρου μετ επιτάσεως στηρίζει ενθέρμως τον αγώνα των Ελλαδιτών συναδέλφων για αξιοπρεπή και ασφαλισμένη εργασία. Οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα, μετά την κατάργηση του Αγγελιοσήμου, συμπληρώνουν ένα χρόνο ανασφάλιστης εργασίας. Αυτή η ανεπίτρεπτη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται στο διηνεκές.
Δικαίως το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και οι υπόλοιπες δημοσιογραφικές οργανώσεις έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας. Δικαίως οι Ελλαδίτες συνάδελφοι αγανακτούν και εξεγείρονται. Συμμεριζόμαστε βαθιά την έγνοια, την αγωνία και ανησυχία τους.
Μπορεί να μας χωρίζουν οι αποστάσεις, αλλά μας φέρνουν κοντά ανάλογης υφής εργασιακά προβλήματα. Ως ΕΣΚ στηρίζουμε τον αγώνα των δημοσιογράφων της Ελλάδας από τα βάθη της καρδιάς μας και ευχόμαστε ολόψυχα επιτυχή έκβαση στη δυναμική τους κινητοποίηση. Ώρα να μπει φραγμός στην εργασιακή διολίσθηση. Ουδείς εργαζόμενος ανασφάλιστος, ούτε στα ΜΜΕ, ούτε πουθενά αλλού!
Το Δ.Σ. της ΕΣΚ
3 Οκτωβρίου, 2017

PALESTINIAN JOURNALISTS’ SYNDICATE PJS
 Μήνυμα στήριξης από την Παλαιστίνη: Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων
Το Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων εκφράζει τη στήριξή του στην απεργία σας ενάντια στο κλείσιμο του ΕΟΔΕΑΠ. Το Συνδικάτο στηρίζει το αίτημα για την ορθή επίλυση του ζητήματος που αφορά το ταμείο ΕΔΟΕΑΠ και την άμεση νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την πρόταση της ΕΣΗΕΑ, η οποία βασίζεται σε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις καθώς και πλήρη εργασία με ίσα δικαιώματα για όλους.
Με αλληλεγγύη,
Nasser Abu Baker,
Πρόεδρος Palestinian Journalists’ Syndicate

DİSK BASIN-İŞ SENDIKASI
Μήνυμα στήριξης από την Τουρκία: Ενωση DİSK BASIN-İŞ SENDIKASI
Σύντροφοι,
Ως εργάτες γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η κοινωνική ασφάλιση και η υγειονομική περίθαλψη για αυτό στηρίζουμε την απεργία σας και σας στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης.
Καταδικάζουμε την άκαμπτη στάση της εργοδοσίας των ΜΜΕ και ενώνουμε τη φωνή μας στο αίτημά σας για αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, σταθερή και πλήρη εργασία με ίσα δικαιώματα για όλου
Τις καλύτερες ευχές μας στους συναδέλφους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.
DİSK BASIN-İŞ SENDIKASI

KENYA UNION OF JOURNALISTS- KUJ
 Μήνυμα στήριξης από την Κένυα: Ενωση Δημοσιογράφων Κένυας
 Σύντροφοι,
Οταν πληγώνεται ο ένας πληγώνονται όλοι. Στέλνω μήνυμα αλληλεγγύης στην Ενωσή σας να προωθήσει τα δικαιώματά σας ζητώντας από την κυβέρνηση να έρθει σε διαπραγματεύσεις και να δώσει απάντηση στα αιτήματά σας.
Αλληλεγγύη για πάντα
Eric Oduor,
Γενικός Γραμματέας
Kenya Union of Journalists KUJ
SINDICATO NACIONAL DE PERIODISTAS DE COSTA RICA
Μήνυμα στήριξης από την Κόστα Ρίκα: Εθνικό Συνδικάτο Δημοσιογράφων της Κόστα Ρίκα
 Καλημέρα Ελληνες συνάδελφοι,
Εγκάρδιους χαιρετισμούς εκ μέρους του Εθνικού Συνδικάτου Δημοσιογράφων της Κόστα Ρίκα, στηρίζουμε με αλληλεγγύη το αίτημά στην κυβέρνηση της Ελλάδας για βιώσιμη λύση του ταμείου ΕΔΟΕΑΠ και νομοθετική ρύθμιση για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, που θα εγγυάται τη σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και την αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων, ανδρών και γυναικών.
Licda Yamileth Alfaro Mora
Γενική Γραμματέας
Sindicato Nacional de Periodistas de Costa Rica

Sindicato Nacional de Redactores de la Prensa Mexico
Μήνυμα στήριξης από το Μεξικό: Εθνικό Συνδικάτο Συντακτών Τύπου του Μεξικό
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,
Εκ μέρους του Εθνικού Συνδικάτου Συντακτών Τύπου του Μεξικό σας στέλνουμε μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στην απεργιακή κινητοποίηση που άρχισε σήμερα το πρωί και την εξεύρεση δίκαιης λύσης για το ταμείο ΕΔΟΕΑΠ.
Οι μεξικάνοι δημοσιογράφοι που είναι μέλη του Εθνικού Συνδικάτου Συντακτών Τύπου ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα εγγυώνται λύση η οποία θα περιλαμβάνει την πρόταση της ΕΣΗΕΑ, που βασίζονται σε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις καθώς και σταθερή εργασία με ίσα δικαιώματα για όλους.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς αλληλεγγύης,
Rogaciano Méndez González
Sindicato Nacional de Redactores de la Prensa Mexico

MEDIA WORKERS’ ASSOCIATION OF SOUTH AFRICA MWASA
Μήνυμα στήριξης από τη Νότιο Αφρική: Ενωση Εργαζομένων στα ΜΜΕ Νότιας Αφρικής
Συνάδελφοι,
Η Ενωση Εργαζομένων στα ΜΜΕ Νότιας Αφρικής σας στηρίζει σήμερα που αρχίζετε την 24ωρη γενική απεργία.
 Γνωρίζουμε ότι εδώ και καιρό προσπαθείτε να αποτρέψετε το κλείσιμο του ταμείου ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης) και είστε σε συνομιλίες με την κυβέρνηση και τους εργοδότες των ΜΜΕ για να βρεθεί βιώσιμη λύση.
 Ενώνουμε τη φωνή μας με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων στηρίζοντας τις διαβουλεύσεις, όπως επίσης θα βοηθήσουμε στην κινητοποίηση όλων των Ενώσεων μελών της Ομοσπονδίας για μία παγκόσμια εκστρατεία στήριξής σας.
Η Ενωση Εργαζομένων στα ΜΜΕ Νότιας Αφρικής στηρίζει τα αιτήματα που είναι ίδια με όσα παρουσιάσατε στην προηγούμενη απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου:
  • Βιώσιμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ, απέναντι στην άκαμπτη στάση των εργοδοτών ΜΜΕ και την αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης.
  • Αμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας της ελληνικής κυβέρνησης για την εξεύρεση λύσης σύμφωνα με τις προτάσεις της ΕΣΗΕΑ που βασίζονται σε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις όπως και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα.
Με συναδελφική αλληλεγγύη,
Tuwani Gumani
Γενικός Γραμματέας
Media Workers’ Association of South Africa

Δεν υπάρχουν σχόλια: