Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν αντέχουν άλλη κοροϊδία Απεργία διαρκείας εδώ και τώρα

3/10/2017
Συνάδελφοι,  η κυβέρνηση, η εργοδοσία και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία για άλλη μια φορά έδειξαν σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα ότι μας δουλεύουν.
Την Παρασκευή σε έκτακτη συνάντηση με τα «προεδρεία» των Ενώσεων η Αχτσιόγλου μαζί με τον Πετρόπουλο παρουσίασαν άλλο ένα παραμύθι. Παρουσίασαν μία «λύση» για την ΕΔΟΕΑΠ – μάλιστα της έδωσαν και την φόρμα μιας έτοιμης νομοθετικής ρύθμισης για να δείξουν την ετοιμότητά τους για …αποφάσεις ακόμα και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα (!) – στα μέτρα των προτάσεων της εργοδοσίας κάτω ακόμα και από τα ελάχιστα όρια της περιβόητης πρότασης Καπάκου – Γκανά – Κυριακόπουλου.
Παράλληλα με την αύξηση των εισφορών για τους εργαζόμενους (από 3% σε 6%) και με εισφορές για τους εργοδότες πολύ κάτω του ΕΦΚΑ (8%), πρότειναν ένα «πόρο» μόλις 2% επι του τζίρου των επιχειρήσεων στα ΜΜΕ που είναι σε γνώση όλων ότι δεν καλύπτει ούτε το 20% των αναγκών επιβίωσης του Ταμείου μαζί με τις εισφορές. Μία «λύση» που η αποδοχή της θα ήταν η μεγαλύτερη απάτη εις βάρος των εργαζόμενων.
Οι «συνομιλητές» τους από το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ αυτή την φορά δεν τόλμησαν να πουν και πάλι «ναι» και άρον άρον την Δευτέρα κάλεσαν σε άλλη μία 24ωρη απεργία δηλώνοντας στο ΔΣ ότι «διαφωνούν» με την πρόταση.
Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ,  με δημόσια δήλωσή του ανήμερα της απεργίας μπροστά σε μέλη της ΕΠΗΕΑ και της ΕΣΗΕΑ κυνικά υποστήριξε ότι τα προεδρία έχουν συμφωνήσει στην πρόταση της Αχτσιόγλου ! ! ! Τι αλήθεια συμβαίνει; Εχουν συμφωνήσει όπως λέει κυνικά ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ ή έχουν διαφωνήσει όπως λένε Αντωνιάδου - Καπάκος ;
Η αλήθεια είναι ότι είτε έτσι είτε αλλιώς μας κοροϊδεύουν πίσω από την πλάτη μας   
Αχτσιόγλου – Πετρόπουλος και εργοδότες ήξεραν από χέρι ότι μία τέτοια πρόταση κανένας από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΕΣΗΕΑ δεν θα τολμούσε να την «περάσει» από το Συμβούλιο και να την παρουσιάσει στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους.
Άλλοι όμως γραφειοκράτες στην ΕΠΗΕΑ φαίνεται ότι δεν έχουν τον παραμικρό δισταγμό να ξεμπροστιάσουν τους δικούς τους στην ΕΣΗΕΑ και τους αποκαλύπτουν κυνικά …
Στο μεταξύ ο ΕΦΚΑ την ίδια ημέρα απαιτούσε από τον ΕΔΟΕΑΠ να του ενεχυριάσει  τα κτήρια και την περιουσία του για να του δώσει χρήματα έναντι του αγγελιοσήμου που είτε έχει ήδη εισπράξει είτε μένει να εισπραχθεί.
Ενας εκβιασμός χωρίς προηγούμενο, όταν στον ΕΦΚΑ δηλαδή στην κυβέρνηση και στο υπουργείο της κας Αχτσιόγλου και του Πετρόπουλου  γνωρίζουν ότι το Ταμείο δεν έχει χρήματα ούτε για τις επικουρικές, ενώ στον ΕΦΚΑ βρίσκονται παρκαρισμένα μερικές δεκάδες εκατ ευρώ οφειλές από το αγγελιόσημο που θα έπρεπε να έχουν ήδη μεταφερθεί στον ΕΔΟΕΑΠ...   
Εχουμε καταγγείλει ότι κυβέρνηση – εργοδότες – συνδικαλιστική γραφειοκρατία  εδώ και δύο χρόνια «διαπραγματεύονται» και «συμφωνούν» ή «διαφωνούν» κάθε φορά τόσο όσο χρειάζεται για να κερδίζουν χρόνο με σαφή στόχο να φέρουν τον κλάδο σε αδιέξοδο και να περάσουν την δική τους «λύση».  
Στοχεύουν στο να απογοητεύσουν τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους και να διαλύσουν χωρίς «μάχη» τις ασφαλιστικές κατακτήσεις του κλάδου.
Ο διπλός εκβιασμός της Παρασκευής ήταν άλλο ένα επεισόδιο αυτής της απάτης που δεν μπορεί να περάσει.
Η 24ωρη απεργία στα χέρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας είναι απόλυτα ανεπαρκής και άσφαιρη, όσο δεν γίνεται η αφετηρία για την απεργία διαρκείας που έχει αποφασίσει εδώ και τρεις μήνες ο κλάδος.
Πρέπει εδώ και τώρα να μετατρέψουν την 24ωρη σε απεργία διαρκείας σε όλα τα μαγαζιά.
Φτάνει πια η κοροϊδία της «διαπραγμάτευσης».
Εδώ και τώρα να προχωρήσουμε σε Απεργία Διαρκείας βάζοντας σε λειτουργία την έκδοση Μέσων που θα εκφράσουν την απόφαση του κλάδου να παλέψει για την ζωή και την ασφάλισή του.

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: