Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ξημερώματα 4ης Σεπτεμβρίου του 2013 σαν σήμερα, έφυγε από κοντά μας ο 39χρονος συναγωνιστής μας, ο Αχιλλέας Παναγούλης

Copy & Paste: http://www.ertopen.com
Ξημερώματα 4ης Σεπτεμβρίου του 2013 σαν σήμερα, έφυγε από κοντά μας ο 39χρονος συναγωνιστής μας, ο  Αχιλλέας ΠαναγούληςΟ Αχιλλέας ήταν πάντα στο πλευρό των διαδηλωτών, φίλμαρε την κρατική καταστολή, ήταν στην ομάδα υποδοχής και μοίραζε φυλλάδια μέχρι τις τελευταίες μέρες το Σύνταγμα.
Ο Αχιλλέας Παναγούλης εργαζόταν στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» ως νυχτερινός συντάκτης και ταυτόχρονα - από την πρώτη μέρα του «μαύρου» στην ΕΡΤ - διέθετε τον ελεύθερο χρόνο του στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής·αλληλέγγυος στους απολυμένους, στηρίζοντας την προσπάθειά τους. Καθημερινά κατέγραφε υλικό που προωθούσε για προβολή στην ΕΡΤ και παράλληλα ετοίμαζε σχετικό ντοκιμαντέρ.
Ο Αχιλλέας Παναγούλης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1974 στη Λάρισα, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και στις 15 Ιανουαρίου του 2003, προσελήφθη στο «Έθνος» ως συντάκτης ύλης. Ανήσυχο πνεύμα, του άρεσαν τα ταξίδια και τα ντοκιμαντέρ. Σχεδίαζε να καταγράψει με την κάμερά του κοινωνίες της Αφρικής, επιζήσαντες του Εμφυλίου στην Ισπανία, σκηνές πολέμου στη Μέση Ανατολή. Δυστυχώς δεν πρόλαβε.
Ο Αχιλλέας μας πέθανε ακαριαία, πρίν 2 χρόνια στις 4 Σεπτεμβρίου του 2013, όταν τον χτύπησε αυτοκινήτο έξω από την ΕΡΤ, απ' όπου έφευγε και πάλι χαράματα για λίγη ξεκούραση, μέχρι να ξαναπάει στο Εθνος και μετά στην ΕΡΤ.
Αθάνατος 
πηγή: ertopen - left.gr- EΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: