Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Αστυνομικοί εκτελούν εν ψυχρώ έναν αφροαμερικανό σε αναπηρικό καροτσάκι [Βίντεο]

Copy & Paste: http://tvxs.gr
Ένα ακόμη βίντεο αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ έρχεται στη δημοσιότητα, αποκαλύπτοντας τη δράση των αστυνομικών στη χώρα. Αυτή τη φορά θύμα ήταν ένας αφροαμερικανός σε αναπηρικό καροτσάκι και η περιοχή που σημειώθηκε το περιστατικό ήταν το Ντελάγουερ. Ο 28χρονος Τζέρεμι ΜακΝτόουλ έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, με την αστυνομία να υποστηρίζει για άλλη μια φορά πως το θύμα οπλοφορούσε και ήταν επικίνδυνος.
Η εκτέλεση του Τζέρεμι ΜακΝτόουλ καταγράφηκε από αυτόπτη μάρτυρα μέσα από κάμερα κινητού. Οι αστυνομικοί του φωνάζουν να σηκώσει τα χέρια του. Ο άνδρας προσπαθεί να στηριχθεί στο αναπηρικό καροτσάκι ώστε να σηκωθεί όρθιος. Οι αστυνομικοί ανοίγουν πυρ και ο Τζέρεμι ΜακΝτόουλ πέφτει νεκρός στο έδαφος. Η αστυνομία υποστηρίζει πως δίπλα του βρέθηκε ένα όπλο, ενώ παράλληλα αναφέρει πως αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.
Η οικογένεια του θύματος κάνει λόγο για «εκτέλεση» σημειώνοντας πως αν ήθελαν να τον ακινητοποιήσουν θα μπορούσαν αν χρησιμοποιήσουν τέιζερ ή κάποιο άλλο αναισθητικό όπλο. Την υπόθεση έχει αναλάβει κρατική υπηρεσία της πολιτείας του Ντέλαγουερ, αρμόδια να ερευνά όλα τα περιστατικά θανάτων από αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: