Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιός κάνει τη βρώμικη δουλειά στον ΑΛΦΑ; (Καταγγελία της εκπροσώπου των δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΑ)

Copy & Paste: http://maxomenidimosiografia.blogspot.gr
Τη βρώμικη δουλειά των εργοδοτών έχουν αναλάβει για άλλη μια φορά να κάνουν κάποιοι «συνάδελφοι» που είναι έτοιμοι για όλα προκειμένου να κρατήσουν την καλοπληρωμένη καρέκλα τους. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Διευθυντής του ΑΛΦΑ (με την ευγενική χορηγία πρόθυμου συνεργάτη του!!) ο οποίος από χθές έχει επιδοθεί σε ένα ανηλεές κυνήγι ψυχών προκειμένου να «πείσει» τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομική σύμβαση με μειώσεις.
Δεν υπάρχει μέσο που να μην έχει χρησιμοποιήσει (από ψυχολογική πίεση ως τον εξευτελισμό) προκειμένου να εξαναγκάσει τους «συναδέλφους» του να υποκύψουν στα πλάνα του αφεντικού. Κι αυτό, παρ΄ότι από την αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ζητήθηκε να σταματήσει κάθε πίεση και να συζητηθεί η όλη κατάσταση  σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί άμεσα.
Με αυτό τον τρόπο η ιδιοκτησία και η διεύθυνση του ΑΛΦΑ δείχνει την ευγνωμοσύνη της στους εργαζόμενους της επιχείρησης για τη στήριξή τους στο σταθμό, πέρα από ωράρια και ανθρώπινες αντοχές, όλους αυτούς τους μήνες των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων (αυτό για όσους πιστεύουν ακόμη ότι όταν είσαι συνεπής εργαζόμενος η εργοδοσία θα το αναγνωρίσει!!!)
Η κατάσταση είναι τόσο δραματική στον ΑΛΦΑ ώστε ...
η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναγκάστηκε σήμερα το βράδυ να απευθυνθεί στο Σωματείο της ζητώντας βοήθεια με άμεση παρέμβαση. Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή της Μάχης Ζησίδου:
Προς το  Δ.Σ της  ΕΣΗΕΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  
Ζητώ την άμεση παρέμβαση σας ώστε να σταματήσει η χυδαία και απαράδεκτη συμπεριφορά στην οποία έχει επιδοθεί από το απόγευμα ο Διευθυντής Ειδήσεων Βασίλης Παπαδρόσος προκειμένου να αναγκάσει συναδέλφους δημοσιογράφους να υπογράψουν σύμβαση με μείωση του μισθούς τους.
Φωνάζοντας έναν- έναν στο γραφείο του (ή βάζοντας συνεργάτη του να το μεταφέρει) εκβίασε, απειλώντας με εξευτελιστικό για τους συναδέλφους τρόπο, “ότι εάν δεν υπογράψουν θα απολυθούν”.  Σε άλλους στοχεύοντας στο φιλότιμο και σε άλλους χρησιμοποιώντας “ωμό εκβιασμό”,  αξιοποιώντας στο έπακρο την εξουσία του ως διευθυντής, ο κ. Παπαδρόσος -που σας θυμίζω είναι μέλος της Ένωσης μας- δεν δίστασε να προσβάλει συναδέλφους, ούτε σταμάτησε όταν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παραπονέθηκαν για τη συμπεριφορά του.
Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού “πάγωσε” τη  διαδικασία ενόψει της συνάντησης εκπροσώπου της Διοίκησης με την ΕΣΗΕΑ.
Και όλα αυτά πριν περάσουν 24 ώρες από την πραγματοποίηση μαζικής Γενικής Συνέλευσης των δημοσιογράφων που κατέληξε σε απόφαση για μη υπογραφή της σύμβασης με τις μειώσεις.
Η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα που πολλοί προσπαθήσαμε (παρά την κρίση που μαστίζει τη χώρα και τις επιπτώσεις της σε χώρους εργασίας) να δουλέψουμε και να λειτουργήσουμε με θεσμικό τρόπο και σεβασμό στους θεσμούς και τις διαδικασίες. Ουσιαστικά η συμπεριφορά αυτή έρχεται σε αντίθεση με το δικαίωμα που έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι να συζητάμε και να  αποφασίζουμε με δημοκρατικό τρόπο για όσα μας αφορούν.
Την ίδια στιγμή που η δουλειά όλων των συναδέλφων πέρα από κάθε όριο και κούραση τους τελευταίους δύσκολους μήνες - λόγω των γεγονότων στην πολιτική (και όχι μόνον) ζωή της χώρας - έφερε το σταθμό τις περισσότερες ημέρες στην πρώτη θέση.


Η εκπρόσωπος στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Μάχη Ζησίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: