Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Η Επιθεώρηση Εργασίας στον “Ελεύθερο Τύπο”!

Copy & Paste by  • 
Υπουργείο Εργασίας προς ιδιοκτήτες Ελεύθερου Τύπου: “Τελευταία ευκαιρία. ‘Η πληρώνετε τους εργαζόμενους ή μπαίνει η Επιθεώρηση Εργασίας”
ελευθεροςτυποςμπεσκαΟι ιδιοκτήτες του Ελεύθερου Τύπου, Σκαναβής και Μπενέκος, δεν παρέστησαν στην καθορισμένη για σήμερα τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας (γενικός γραμματέας υπουργείου, εργαζόμενοι εργοδότες). Οι “εκδότες” θέλησαν δήθεν να σνομπάρουν την συνάντηση, και έστειλαν τον δικηγόρο τους. Είναι η δεύτερη φορά που δεν παρίστανται. Πριν από εβδομάδες, προφασίστηκαν ότι δεν μπορούσαν, και έτσι αναβλήθηκε για σήμερα. Είναι φανερό ότι δεν θέλουν να πάνε, τόσο γιατί δεν θέλουν να δεσμευθούν απέναντι στους εκπροσώπους του κράτους, όσο και επειδή δεν θέλουν να δεσμευθούν σε τίποτα ώστε να συνεχίσουν να κρατάνε απλήρωτους τους εργαζόμενους (εδώ και σχεδόν 3,5 μήνες).
Οπως πληροφορούμαστε, στη συνάντηση ο δικηγόρος εκπρόσωπός τους επιχείρησε να υποβαθμίσει το πρόβλημα, και δεν δεσμεύθηκε σε τίποτα, ούτε και για το πότε θα πληρώσουν οι “εκδότες” τους εργαζόμενους. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Α.Νεφελούδης, διαπιστώνοντας αυτή την παρελκυστική τακτική, έστειλε τελεσίγραφο: Τους κάλεσε σε μια τελευταία συνάντηση για την ερχόμενη Τετάρτη, προειδοποιώντας πως εάν δεν έχουν να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος, θα τους στείλει άμεσα την Επιθεώρηση Εργασίας. Και ας βγάλουν αυτοί τότε το φίδι από την τρύπα, αφού είναι σίγουρο ότι οι επιθεωρητές θα βρούν στην εφημερίδα πολύ περισσότερα στοιχεία από αυτά που καταγγέλονται και τα περισσότερα είναι σε γνώση του υπουργείο, αλλά και των συνδικαλιστικών φορέων.
Ο δικηγόρος των “εκδοτών”, όπως πληροφορούμαστε, βρέθηκε σε πολύ δύσκλολη θέση και αδυνατούσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις, γιατί δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι, όταν η εφημερίδα κυκλοφορεί κανονικά και έχει έσοδα από τις πωλήσεις της. Του επισημάνθηκε τέλος ότι δεν ευσταθεί η δικαιολογία των κάπιταλ κοντρόλς γιατί και άλλες εφημερίδες με αντίστοιχες κυκλοφορίες, έχουν πρόβλημα, καθυστερούν μεν μισθούς, αλλά πληρώνουν πολύ μεγαλύτερα ποσά, και όχι 100 ευρώ το μήνα όπως κάνουν οι Σκαναβής – Μπενέκος. Το θέμα πια βρίσκεται στα χέρια του κράτους και των συνδικαλιστικών σωματείων, που επιτέλους πρέπει να σταματήσουν τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: