Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ανεξαρτητοποιήθηκε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα. Διαφωνία με το τρίτο μνημόνιο

Copy & Paste: http://news.in.gr
Aθήνα
Την ανεξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή ανακοίνωσε την Παρασκευή η Σοφία Σακοράφα, εκφράζοντας την διαφωνία της με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.
Στην δήλωσή της η κ. Σακοράφα αφήνει να εννοηθεί ότι θα δραστηριοποιηθεί εντός της χώρας σε συνεργασία «με τις δυνάμεις που ανέδειξε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου».
Στην δήλωσή της η κ. Σακοράφα αναφέρει:
«Έγκαιρα αλλά και ειδικότερα μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου τοποθετήθηκα με δημόσιο τρόπο. Είναι σαφές ότι δεν μπορώ να στηρίξω καμία κυβέρνηση και καμία πολιτική αντιλαϊκών μέτρων, να συναινέσω σε λογικές αναπόδραστου από το νεοφιλελευθερισμό. Ως εκ τούτου ανεξαρτητοποιούμαι από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή.
»Παραμένω σταθερή στις θέσεις μου και μετά λόγου γνώσεως πιστεύω ότι ένας άλλος δρόμος δεν είναι απλώς κοινωνικά αναγκαίος και ιστορικά επιβεβλημένος, αλλά είναι και πολιτικά εφικτός.
»Αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν από την 21η του Σεπτέμβρη θα δοκιμάσουν ακόμη πιο σκληρά την ελληνική κοινωνία. Και πρέπει να προετοιμαζόμαστε.
Στην κατεύθυνση αυτή αναλαμβάνω δράση και πρωτοβουλίες εντός της πατρίδας μας. Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά θα τον περπατήσουμε με τις δυνάμεις που ανέδειξε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου».
Πρόσφατα, είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από το ΣΥΡΙΖΑ και ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, ο οποίος ως επιλαχών στο ψηφοδέλτιο του κόμματος είχε πάρει στις 20 Ιουλίου της θέση του Μανώλη Γλέζου που παραιτήθηκε. Ο κ. Χουντής εξέφρασε την υποστήριξή του στη Λαϊκή Ενότητα.
Μετά τις αποχωρήσεις αυτές στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν οι Κωνσταντίνα Κούνεβα, Δημήτρης Παπαδημούλης και Στέλιος Κούλογλου (αντικατέστησε τον Γιώργο Κατρούγκαλο που υπουργοποιήθηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια: