Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Λαφαζάνης: Κλειδί για τις μετεκλογικές εξελίξεις η Λαϊκή Ενότητα. «Κατασκευασμένες οι δημοσκοπήσεις»

Copy & Paste: http://news.in.gr
Λαφαζάνης: Κλειδί για τις μετεκλογικές εξελίξεις η Λαϊκή ΕνότηταΑθήνα
Το κλειδί για τις μετεκλογικές εξελίξεις το κρατάει η Λαϊκή Ενότητα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής τη Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Όπως είπε, «με ισχυρή τη Λαϊκή Ενότητα στις κάλπες την Κυριακή τα μνημόνια που μετατρέπουν σε αποικία τη χώρα και εξανδραποδίζουν το λαό θα πάνε περίπατο και η πεντακομματική μνημονιακή συναίνεση θα πέσει στο κενό».
Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις» που λένε ψέματα και παραπλανούν, ενώ τα συστημικά μέσα ενημέρωσης διεξάγουν πόλεμο σιωπής και κατασυκοφάντησης της Λαϊκής Ενότητας. «Την Κυριακή ο λαός θα τους αποστομώσει» συμπλήρωσε.
Η «αποχή, άκυρο και λευκό σημαίνουν λιτότητα και μνημόνια. Η αποχή τους μόνους που βοηθά είναι τα μνημονιακά κόμματα και τις μετεκλογικές πολιτικές λεηλασίας του λαού που σχεδιάζουν» υποστήριξε.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του τόνισε ότι το σκηνικό πόλωσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και τη ΝΔ είναι στημένο και αποπροσανατολιστικό, ενώ υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού, αφού και «τα δύο κόμματα έχουν το ίδιο κοινό μετεκλογικό πρόγραμμα, το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο, που το ψήφισαν από κοινού στη Βουλή, ενώ είναι βέβαιον ότι θα συγκυβερνήσουν μετεκλογικά για να το εφαρμόσουν, λεηλατώντας τον τόπο και το λαό».
Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις που προηγήθηκαν των εκλογών, ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν την έριξε η Λαϊκή Ενότητα. «Η κυβέρνηση αυτή παραιτήθηκε. Ο Αλ. Τσίπρας από τις 12 Ιούλη, μια εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα, ομολόγησε δημοσίως ότι μόλις συνυπέγραψε το κατάπτυστο τρίτο μνημόνιο, αποφάσισε να πάει τη χώρα σε εκλογές. Ο μύθος ότι κάποιοι έριξαν την κυβέρνησή του ανεκαλύφθη εκ των υστέρων για να καλύψει τα ακάλυπτα».
«Παρά φύση» η υπογραφή του μνημονίου
Στο μεταξύ στη χθεσινή του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, ο Παναγ. Λαφαζάνης απαντώντας στον Αλ. Τσίπρα, που αρνήθηκε τη συνεργασία με τη ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς την «παρα φύση», ανέφερε: «Ο Αλέξης Τσίπρας από τη στιγμή που συνομολόγησε το τρίτο μνημόνιο απεδείχθη πολιτικά αναξιόπιστος. Κανένας πλέον δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στις πολιτικές του διαβεβαιώσεις. Επομένως, δεν διαθέτουν καμιά πολιτική αξιοπιστία τα όσα λέει πως δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ. Γιατί δεν υπάρχει πιο «παρά φύση» πολιτική κίνηση για τον ίδιο από τη συνυπογραφή νέου μνημονίου καταλήστευσης του τόπου. Από τη στιγμή που υπέγραψε μνημόνιο, όλα τα άλλα αποτελούν “πταίσμα” και θα ακολουθήσουν με μαθηματική ακρίβεια».
Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης», το δίλημμα είναι μνημόνιο για τη χαριστική βολή στον τόπο ή με τη Λαϊκή Ενότητα για μια νέα αντιμνημονιακή πορεία διεξόδου, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, προσέθεσε.
Διαβάστε αναλυτικά:
Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της Λαϊκής Ενότητας, θα μιλήσει 19:30 στο Ίλιον ο Μανώλης Γλέζος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.
Επίσης, ο κ Λαφαζάνης συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτροφών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: