Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΣΑΡΩΝΕΙ ΚΑΤΩΤΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ!

Copy & Paste: http://iskra.gr
(Τετ. 30/9/15 - 12:20 - 16:35)
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΕΑ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ - ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Με αφορμή την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου, η Λαϊκή Ενότητα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
" Με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας μειώνονται δραστικά οι κατώτερες συντάξεις, παγώνουν σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το 2022, αλλάζει ο υπολογισμός των κύριων συντάξεων προς το χειρότερο και αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με την κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους των θεμελιωμένων και κατοχυρωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Πρόκειται για το δεύτερο από τα πολλά κύματα κατεδάφισης των συντάξεων και της κοινωνικής ασφάλισης που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο, που ψηφίστηκε στη Βουλή από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ, με στόχο τη μείωση των συντάξεων κατά 2 δις ευρώ τον χρόνο.
Προηγήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου το πρώτο κύμα μειώσεων των κύριων (-2%) και επικουρικών (-6%) συντάξεων και ακολουθεί το επόμενο κύμα με νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, λόγω εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, και η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Αργότερα, ακολουθούν και άλλα κύματα ασφαλιστικής κατεδάφισης με στόχο τη μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης από δημόσια, καθολική και αναδιανεμητική σε ατομική-κεφαλαιοποιητική.
Η έκδοση από την κυβέρνηση αυτής της εγκυκλίου λίγες μέρες μετά τις εκλογές αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν άλλα παράλληλα προγράμματα ή κοινωνικά ισοδύναμα και ότι το μόνο πρόγραμμα που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε μαζικούς και ενωτικούς κοινωνικούς αγώνες για την απόκρουση του νέου κοινωνικού αρμαγεδώνα, για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, για την ακύρωση της λιτότητας και των μνημονίων. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: