Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Βαλαβάνη και Ήσυχος προπηλακίστηκαν από ακροδεξιούς στην Οδησσό. Εγκλωβίστηκαν προσωρινά

H Ν.Βαλαβάνη κατήγγειλε ότι μέλη της οργάνωσης τούς ακολουθούσαν, ζητώντας τους «εξηγήσεις» για ποιο λόγο βρίσκονται στην Οδησσό
Copy & Paste: http://news.in.gr
Αθήνα
Ομάδα της ουκρανικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» απέκλεισε και προπηλάκισε το πρωί της Τετάρτης τα μέλη ελληνικής αποστολής στην Οδησσό, που πραγματοποιούσαν επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και την ΜΚΟ των Εθνικών Μειονοτήτων της Μαύρης Θάλασσας.
Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια βαλαβάνη, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Νάντια Βαλαβάνη κατήγγειλε ότι μέλη της ακροδεξιάς ουκρανικής οργάνωσης τούς ακολουθούσαν συνεχώς, ζητώντας τους «εξηγήσεις» για ποιο λόγο βρίσκονται στην Οδησσό.
Τα μέλη της αντιπροσωπείας αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ένα εστιατόριο για να ξεφύγουν από τα ακροδεξιά στοιχεία και ζήτησαν τη βοήθεια του προξενείου και της ουκρανικής αστυνομίας.
«Οι ακροδεξιοί μας έλεγαν ότι είμαστε εχθροί της Ουκρανίας» τόνισε η κ. Βαλαβάνη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ξένη αντιπροσωπεία ουσιαστικά προπηλακίζεται από ακροδεξιά στοιχεία στην Οδησσό.
Τελικά, δεν έγινε δυνατή η συνάντηση με μέλη της ομογένειας. Οι πρώην υπουργοί θα επιστρέψουν, την Πέμπτη, στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: