Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Στηρίζει τη Λαϊκή Ενότητα ο Βαρουφάκης

Copy & Paste: http://www.koutipandoras.gr
Σε δήλωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως στις εκλογές της Κυριακής θα στηρίξει τη Λαϊκή Ενότητα, προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν κόμματα -πλην της Χρυσής Αυγής-, «τα οποία απορρίπτουν την λογική που θεωρεί δεδομένο πως η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας περνά μέσα από την "βέλτιστη" εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου».
Η δήλωσή του:
Οι εκλογές της Κυριακής έχουν διττό σκοπό:
  • Πρώτον, την ακύρωση του γενναίου ΟΧΙ που είπε το 62% των ελλήνων (υπό καθεστώς μιντιακής τρομολαγνείας και κλειστών τραπεζών) σε αδιέξοδα, ταπεινωτικά, παράλογα Μνημονιακά προγράμματα.
  • Δεύτερον, την νομιμοποίηση της Συνθηκολόγησης που ακολούθησε με την υπογραφή του αδιέξοδου, ταπεινωτικού, παράλογου 3ου Μνημονίου.
Το 3ο Μνημόνιο είναι απολύτως μη βιώσιμο και, το χειρότερο, στερεί την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση (όσο καλοπροαίρετη κι αν είναι) τα εργαλεία για να προβεί στην ρήξη με την ολιγαρχία και την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση (βλ. διατήρηση στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% επί του ΑΕΠ για το 2018 και μετά, κατάργηση ΣΔΟΕ και υπαγωγή του στην υπό την τρόικα ΓΓΔΕ, δημιουργία ταμείου δημόσιας περιουσίας που θα ελέγχεται - ακριβώς όπως το ΤΧΣ - από το Euro Working Group, εδάφιο στο ψηφισμένο από την Βουλή Μνημόνιο με το οποίο δεσμεύεται η κυβέρνηση να συμφωνεί για το κάθε τι με τους θεσμούς – χωρίς να υπάρχει ανάλογη δέσμευση των θεσμών να συμφωνούν με την ελληνική κυβέρνηση κλπ κλπ).
Όσο για την προσωπική μου στάση, και δεδομένου ότι ψηφίζω στην Β’ Αθηνών, θα στηρίξω με την ψήφο μου δύο ανθρώπους που, στην διάρκεια της κυβερνητικής μας συνεργασίας (και ανεξάρτητα με τις όποιες διαφωνίες μας) με εντυπωσίασαν με το ήθος τους, την εργατικότητα τους και, ιδιαίτερα, με την συνέπεια με την οποία στάθηκαν όρθιοι απέναντι στις σειρήνες της διαφθοράς και στην απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας επί των υπουργείων μας: Την Νάντια Βαλαβάνη και τον Κώστα Ήσυχο.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: