Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Λαφαζάνης: Δεν είμαστε εμείς οι δραχμιστές, οι άλλοι είναι ευρωλάγνοι. Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Α.Τσίπρα

Copy & Paste: http://news.in.gr
Θεσσαλονίκη
Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγετικής του ομάδας εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτηρίζοντας ως παραπλανητικό το δίλημμα Τσίπρας ή Μεϊμαράκης καθώς «και οι δύο έχουν το ίδιο πρόγραμμα που είναι το νέο μνημόνιο», στην προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μεταλλάχτηκε από την στιγμή που συνομολόγησε το νέο μνημόνιο και διέψευσε τις ελπίδες που είχε καλλιεργήσει στον ελληνικό λαό, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι μια «μεγάλη θετική έκπληξη» για τη Λαϊκή Ενότητα.
«Το όραμα της Λαϊκής Ενότητας είναι ένας νέος σοσιαλισμός του 21ου αιώνα και γι'αυτό παλεύουμε να γκρεμίσουμε τα μνημονιακά τείχη» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη στάση των βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ  σχολίασε πως αποτελούν παράδειγμα ανιδιοτέλειας επισημαίνοντας πως «δεν θέλουμε αξιώματα, δεν είναι αυτοσκοπός για μας οι καρέκλες, η κυβερνητική εξουσία».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε σε ένα νεοαρχηγικό κόμμα, όπου ο πρόεδρος είναι ο καπετάν ένας» συμπλήρωσε ενώ για τη Λαϊκή Ενότητα τόνισε ότι «δεν είναι το κόμμα του Λαφαζάνη, είναι μια συλλογική, δημοκρατική πολιτική δύναμη».

Ταυτόχρονα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «τραγικό» το γεγονός ότι τους χαρακτηρίζουν «δραχμιστές», επειδή δείχνει «υποτέλεια» και παρατήρησε ότι για τη Λαϊκή Ενότητα το νόμισμα δεν είναι φετίχ, δεν είναι θρησκεία, δεν είναι όραμα. «Δεν είμαστε εμείς δραχμιστές, άλλοι είναι ευρωλάγνοι», υπογράμμισε και μίλησε για «γερμανική δικτατορία στην Ευρωζώνη».
Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας υπογράμμισε ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα δεν ηττήθηκε, παρά τη «μνημονιακή στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ και είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν πρόκειται να συνομολογήσουμε μια νέα Βάρκιζα, ένα νέο Λίβανο, δεν πρόκειται να λιποτακτήσουμε, να διαψεύσουμε τις ελπίδες».
Ο κ. Λαφαζάνης παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονιακών μέτρων και των ιδιωτικοποιήσεων, είπε όχι στο «ξεπούλημα» των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και τάχθηκε υπέρ της άμεσης και πλήρους κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και της άμεσης εθνικοποίησης των τραπεζών.
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση έστειλε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας Μανώλης Γλέζος, ο οποίος επρόκειτο να είναι παρών, αλλά από δικό του λάθος, όπως εξήγησε, έγινε μπέρδεμα και δεν ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη.
Ο Μανώλης Γλέζος κάλεσε όλους τους πολίτες «σε ιερό αγώνα ανατροπής των Μνημονίων, υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας και εγκαθίδρυσης της εξουσίας του λαού». Τόνισε ότι απαιτείται η λαϊκή ενότητα και σημείωσε: «Ανασκουμπωθείτε. Βάλτε φτερά στα πόδια σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: