Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα υπόθεση Αϊλάν, με 4χρονο προσφυγόπουλο να πνίγεται στο Αιγαίο. Ανοιχτά των τουρκικών ακτών

Copy & Paste: http://news.in.gr
Νέα υπόθεση Αϊλάν, με 4χρονο προσφυγόπουλο να πνίγεται στο ΑιγαίοΚωνσταντινούπολη, Τουρκία
Τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία πνίγηκε σήμερα, Παρασκευή, ανοικτά των ακτών της Τουρκίας στη διάρκεια ναυαγίου ενός σκάφους που προσπαθούσε να φθάσει στην Ελλάδα, δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του μικρού Αϊλάν που έγινε σύμβολο του δράματος των προσφύγων.
Το κοριτσάκι, που το όνομά του δεν έχει γίνει γνωστό, βρέθηκε σε μια παραλία στην περιοχή του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο, μετέδωσε το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Σύμφωνα με το Anadolu, μέλη της τουρκικής Ακτοφυλακής έσωσαν 14 Σύρους, από τους οποίους οκτώ παιδιά που είχαν επιβιβαστεί στο ίδιο σκάφος με προορισμό την Ελλάδα.
Στις αρχές του μήνα, οι φωτογραφίες του μικρού πρόσφυγα από τη Συρία, του τρίχρονου Αϊλάν Κούρντι, που βρέθηκε νεκρός σε παραλία του Μπόντρουμ, προκάλεσε παγκόσμιο κύμα συγκίνησης και αγανάκτησης και ανάγκασε την ΕΕ να ανοίξει εν μέρει τα σύνορά της στους πρόσφυγες.
Εδώ και πολλούς μήνες, όλο και περισσότεροι μετανάστες, κυρίως Σύροι, επιχειρούν να διαπλεύσουν μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες το Αιγαίο από τα τουρκικά παράλια για να φθάσουν στα ελληνικά νησιά, πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).
Την περασμένη Τρίτη, 22 πρόσφυγες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Κω.
Σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, από τον τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό Νουμάν Κουρτουλμούς, 274 πρόσφυγες έχουν πνιγεί από τις αρχές του έτους ανοικτά της Τουρκίας και περισσότεροι από 53.200 διασώθηκαν από τη Ακτοφυλακή.
Εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως πρόσφυγες από τη Συρία, βρίσκονται στην περιοχή της Αδριανούπολης στη βορειοδυτική Τουρκία με την ελπίδα να φθάσουν οδικώς στην Ελλάδα, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι τουρκικές αρχές τούς απαγορεύουν την πρόσβαση στα σύνορα, που βρίσκονται σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: