Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

(ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ): Στη Δ.Ε.Θ. ο Αλέξης Τσίπρας – “Θα με εκλέξει ο λαός τις επόμενες δύο τετραετίες”

Copy & Paste: http://www.ert.gr
Στη Δ.Ε.Θ. ο Αλέξης Τσίπρας – “Θα με εκλέξει ο λαός τις επόμενες δύο τετραετίες” (vid)Την πεποίθηση ότι θα κυβερνήσει και, μάλιστα, όχι μία αλλά δύο τετραετίες, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της σύντομης συζήτησης που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO Αναστάσιο Τζήκα και μέλη της διοίκησης, λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση μαζί τους.
Όταν η κουβέντα ήρθε στα εγκαίνια της 80ής ΔΕΘ, που τα έκανε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο κ. Τσίπρας είπε στους συνομιλητές του πως «δεν πειράζει που δεν έκανα εγώ τα εγκαίνια ως πρωθυπουργός. Τα επόμενα οχτώ χρόνια, θα έχω τη δυνατότητα…» και αμέσως όλοι γέλασαν με νόημα.
Στη διάρκεια της περιοδείας του στα περίπτερα της ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «η Έκθεση είναι μια 80χρονη που ξανανιώνει και είναι μια πυξίδα για την επόμενη ημέρα, που θέλουμε να είναι μια ημέρα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία» προσθέτοντας ότι «η Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν πάντοτε ένα βαρόμετρο. Όταν η οικονομία ήταν σε μεγάλη πτώση και ύφεση, είχαμε μια Έκθεση συρρικνωμένη. Φέτος είχαμε μια έκπληξη. Περισσότερες επιχειρήσεις, περισσότερα περίπτερα και χωροταξικά μεγαλύτερος χώρος».
Kατά την ομιλία του στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης,στη Θεσσαλονίκη, ο Α. Τσίπρας δήλωσε πως αν θέλουμε να κερδίσουμε το αύριο, δεν αρκεί να είμαστε νοσταλγοί του χθες. «Πρέπει να ξεμπερδέψουμε με το χθες. Και για να ξεμπερδέψουμε με το χθες πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά», είπε.
Επισκεπτόμενος το Περίπτερο της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Εταιρίας Χρήστος Στάϊκος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έμφαση στην προσπάθεια για μια βιώσιμη ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων, με όρους προστασίας του περιβάλλοντος και της εργασίας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Περίπτερο της Πυροσβεστικής την οποία και συνεχάρη για τις υπηρεσίες που προσφέρει και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών τη θερινή περίοδο.
Τέλος,ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε και το Περίπτερο του ΠΑΟΚ, όπου του πρόσφεραν μια φανέλα της ομάδας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα τη δώσει στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος είναι υποστηρικτής του ΠΑΟΚ.
Νωρίτερα σήμερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι σίγουρα, τα δύσκολα είναι πίσω μας», ενώ επεσήμανε ότι όσοι έφυγαν από το κόμμα δραπέτευσαν από την ευθύνη.
Τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι πρώην υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Παναγιώτης Κουρουπλής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης, οι υποψήφιοι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελος, Ρία Καλφακάκου και κομματικά στελέχη.
Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει απόψε στις 19:30 το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε συγκέντρωση, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη.
Αύριο Δευτέρα, στις 14:00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ενώ πιο νωρίς, στις10:30 το πρωί, θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Σχετική είδηση: Αλ. Τσίπρας: Τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα
ΠΗΓΗ: Α’ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: