Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Το προεδρείο ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε στάση πληρωμών μισθών!

Copy & Paste by  • 
γιαννης-ποπηΜια επείγουσα ανακοίνωση των δυο μελών της αντιπολίτευσης στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, των Γιάννη Αγγέλη και Πόπης Χριστοδουλίδου στην οποία καταγγέλουν το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ για “ψευδή ενημέρωση” (παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση), φέρνει την επιφάνεια ξανά το μέγιστο πρόβλημα του ταμείου των ΜΜΕ. Το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε στάση πληρωμών στους μισθούς των γιατρών και του προσωπικού, αποφασίζοντας χθές πως το ταμείο δεν έχει τις 200 χιλιάδες ευρώ που απαιτούνται για να πληρωθεί (καθυστερημένα) ο Σεπτέμβριος.
Μόλις την περασμένη Τετάρτη στη συνεδρίαση του ΔΣ του ταμείου, δηλαδή τέσσερις μέρες πριν, δεν διαπιστώθηκε τέτοιο πρόβλημα. Αντιθέτως έγινε ο κακός χαμός επί της πρότασης του προεδρείου να πουληθούν τα δυο τελευταία κερδοφόρα ομόλογα του ΕΔΟΕΑΠ, πρόταση που έρχεται και ξαναέρχεται από τον προηγούμενο Ιούνιο. Το προεδρείο δεν δέχθηκε να ζητηθεί από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ εκτίμηση για την πορεία του αγγελιοσήμου, τα έσοδα του οποίου “έσωσαν” τη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο. Την Τετάρτη λοιπόν
και ενώ είναι γνωστό πως το ταμείο μας συμπεριλαμβάνεται στις αλλαγές του ασφαλιστικού του νέου, τρίτου, μνημονίου τη κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κι ενώ έγιναν ήδη δυο δραματικές συσκέψεις για το θέμα του ασφαλιστικού, επανήλθε η πρόταση για ξεπούλημα των δυο ομολόγων. Τα οποία είναι κερδοφόρα και ειλικρινά δεν γνωρίζουμε αλλά πολύ θα θέλαμε να το μάθουμε από οικονομική πηγή, αν η πώληση τους σημαίνει και ποσοστό πληρωμής σε όποιους τα πουλάνε…Στην πρόταση του προεδρείου υπέρ της πώλησης τάχθηκαν, κατά πληροφορίες, οι Ε. Τάτσης(ΕΠΗΕΑ), ο Π. Νεστορίδης(ΕΣΗΕΜΘ),  ο Τ.Παπαϊωάννου(ΕΠΗΕΑ) και Σ. Καταϊφτσής (ΕΠΗΕΘ). Ο Ν. Καρούτζος (ΕΣΗΕΑ) ψήφισε λευκό γιατί επιμένει πως η απόφαση αυτή πρέπει να είναι ομόφωνη, η Α. Σταθάτου, Γ. Αγγέλης και Κ. Ντελέζος (ΕΣΗΕΑ) απείχαν. Η Π. Χριστοδουλίδου για λόγους υγείας ήταν απούσα αλλά δήλωσε πως καταψηφίζει την απόφαση αυτή.
Μετά το αποτέλεσμα αυτό, το προεδρείο δήλωσε πως αν ληφθεί απόφαση πώλησης των κερδοφόρων ομολόγων μεθαύριο Τετάρτη, θα υποβάλλει την παραίτησή του!
Και το ταμείο θα πρέπει να πάει πάλι σε εκλογές. Από την περασμένη Τετάρτη μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει αν κάτι άλλαξε, γεγονός είναι ότι ελήφθη απόφαση από το προεδρείο να γίνει στάση πληρωμών στο διοικητικό προσωπικό και τους γιατρούς. Άμεσο αποτελέσμα είναι να στραφούν όλοι εναντίον της σύνταξης επικούρησης και εναντίον των δαπανών για την υγεία που ήδη έχουν κουτσουρευτεί δραματικά.
Διαβάζουμε και την καταγγελία των δυο μελών του ΔΣ Γ. Αγγέλη και Π. Χριστουδουλίδου ότι ψευδώς το προεδρείο ισχυρίζεται πως η στάση πληρωμών είναι απόφαση ολόκληρου του ΔΣ.
Επείγουσα Ανακοίνωση

των Γιάννη Αγγέλη-Π.Χριστοδουλίδου

14 Σεπτεμβρίου 2015 ( 19.08)
Εκτός από καλοί κομπάρσοι, είστε και συστηματικά διαστρεβλωτές της αλήθειας.

Και ανακοινώσατε ψευδώς, κ. Ευ.Τάτση ότι εγώ και ο κ. Αγγέλης ψηφίσαμε το θέμα της πληρωμής του μισού μισθού των υπαλλήλων του ΕΔΟΕΑΠ.
Τηλεφωνικά μας ενημερώσατε όλους και μάλιστα μας εξηγήσατε, ότι ο ταμίας , ο κ. Παπαιωάννου , . λόγω της έλλειψης χρημάτων, δεν ήθελε να πληρωθεί ούτε ο μισός μισθός.
Αγγέλης-Χριστοδουλίδου ουδέποτε ψήφισαν, ούτε δια περιφοράς, γιατί, μεθαύριο, έχουμε ΔΣ και το αν υπάρχουν ή όχι χρήματα και πόσα και για ποιους σκοπούς είναι θέμα ταμία να το φέρει προς συζήτηση στο ΔΣ.
Κύριε Τάτση, σας διαψεύδουμε κατηγορηματικά, σας τονίζουμε ότι εσείς και ο ταμίας γνωρίζετε, μόνο, αν και πόσα χρήματα υπάρχουν και τελευταία φορά, σας ξεκαθαρίζουμε ότι τα παιχνιδάκια σας, οι ψευτιές, οι κάτω από το τραπέζι υπόγειες διαδρομές κατά του ΕΔΟΕΑΠ, κατά των μελών-μετόχων και κατά των εργαζομένων, δεν θα περάσουν. Ούτε με εκβιασμούς. Ούτε με απειλές. Ούτε με θεατρινισμούς. Ούτε
με αιφνιδιασμό των υπαλλήλων του Οργανισμού. ( μια μέρα πριν, τους λέτε ότι …τέλειωσαν τα χρήματα…. και φυσικά σας υπενθυμίζουμε ότι ανήκετε και στην ΕΠΗΕΑ.
Ούτε τα ξεπουλήματα κάθε λογής θα περάσουν αν δεν αποφασίσει για όλα η γενική συνέλευση των μετόχων.
Μάθετε, έστω μετά από 6 μήνες, να λέτε την αλήθεια…

Γιάννης Αγγέλης- Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλη ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: