Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Λαφαζάνης-Κωνσταντοπούλου-Γλέζος: Λαός και ΛΑΕ στην εξουσία

Copy & Paste: http://www.thepressproject.gr
Την κεντρική της προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε η Λαϊκή Ενότητα στην Ομόνοια, όπου μίλησαν ο πρόεδρος του κόμματος, κ.Λαφαζάνης, η κ.Κωνσταντοπούλου και ο Μανώλης Γλέζος
Λαφαζάνης: Θα είμαστε πανίσχυροι
Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας ανέβηκε πρώτος στο βήμα, και έδειξε ενθουσιασμένος από τον όγκο της συγκέντρωσης στην Ομόνοια «Χαιρετίζω θερμά τη μεγάλη και αγωνιστική παρουσία σας στην πρώτη κεντρική συγκέντρωση της ΛΑΕ στην Αθήνα. Χαιρετίζω ιδιαίτερα τη γεμάτη πάθος συμμετοχή της νεολαίας στη συγκέντρωσή μας. Εμείς είμαστε το νέο και τα Μνημόνια κι εκείνοι που τα στήριξαν, είναι το παλιό».
Συνεχίζοντας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έδωσε το στίγμα της πολιτικής του κόμματός του: «Λαός και η ΛΑΕ στην εξουσία. Αυτό είναι το σύνθημά μας. Η ΛΑΕ γεννήθηκε με το αλύγιστο όχι που είπαμε στη Βουλή και το τρίτο Μνημόνιο. Γεννήθηκε για να κρατήσει ζωντανό το μεγάλο και νεανικό όχι στο δημοψηφισμα, ενάντια στο ναι της παράδοσης, της αναξιοπρέπειας και της ταπείνωσης».
Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: « Μπορεί κάποιοι να συνθηκολόγησαν, ο λαός θα συνεχίσει τους αγώνες του και θα νικήσει. Εμείς δεν παραδινόμαστε, δεν λιποτακτούμε, δεν κανουμε πίσω. Μπορεί μία ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να διέψευσε τις ελπίδες του λαού μας και να γύρισε την πλάτη στους μεγάλους ριζοσπαστικούς αγώνες μας και τα οράματά μας, μπορεί να ακολούθησε με τα ίδια επιχειρήματα το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν το 2010 το ΠΑΣΟΚ και το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του λαού, μπορεί να συνθηκολόγησε και να παραδόθηκε υπογράφοντας το τρίτο Μνημόνιο, να παρέδωσε το όχι και τους αγώνες μας στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, εμείς όμως που είμαστε εδώ στην Ομόνοια, νέα Βάρκιζα δεν υπογράψαμε».
Αναφερόμενος στο νόμισμα, ο κ.Λαφαζάνης σημείωσε ότι «Για μας το νόμισμα δεν είναι φετίχ, ούτε αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο. Άλλοι έχουν μετατρέψει το ευρώ σε θρησκεία και σκληρό ταξικό πρόγραμμα, σε κοινωνικό οδοστρωτήρα», ενώ για το δίλημμα Τσίπρας ή Μεϊμαράκης, ανέφερε ότι «Το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης. Θα είναι από τη Δευτέρα μαζί, στην κυβέρνηση με κολαούζους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει μία μεγάλη ΔΗΜΑΡ που ακολουθεί την πορεία ραγδαίας ΠΑΣΟΚοποίησης».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας παρουσιάστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, παρά τις δημοσκοπήσεις: «Μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις. Λένε ψέματα για να παραπλανήσουν. Θα είμαστε πανίσχυροι στις κάλπες και ισχυρή ΛΑΕ σημαίνει την κατάρρευση των Μνημονίων. Όλοι και όλες για τη νίκη της Κυριακής, τη νίκη της ΛΑΕ, τη νίκη της νεολαίας. Η νίκη θα είναι δική μας και θα είναι μεγάλη, για να γίνουμε γρήγορα εξουσία, από τον λαό και με τον λαό. Γεια σας και με τη νίκη».

Κωνσταντοπούλου: Η δημοκρατία ανήκει στον λαό
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία χαιρέτησε τους συγκεντρωμένους: «Σας βλέπω ζωντανούς και διεκδικητικούς κι επειδή μαζί μας βρίσκεται ένας φίλος από το εξωτερικό, που έχει συντονίσει τις εργασίες της Επιτροπής για το ελληνικό χρέος, θέλω να μου δώσετε μία απάντηση στην ερώτηση πρέπει να πληρώσουμε το χρέος; Τι είπατε; Τι είπατε; ».

Μανώλης Γλέζος: Ή θα νικήσουμε, ή θα πάμε 40 χρόνια πίσω
Τέλος, στο βήμα ανέβηκε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα της Λαϊκής Ενότητας: «Πιστοί στο προσκλητήριο των καιρών, ήρθατε για να πείτε το σημερινό ΟΧΙ. Ο ελληνικός λαός είπε το ΟΧΙ στη σκλαβιά 400 χρόνων, στην κατοχή, στη Χούντα και τώρα καλείται να πει ΟΧΙ στα Μνημόνια και την υποταγή της χώρας. Θέλω, επιδιώκω, ας μου επιτραπεί να πω από την μακρόχρονη αγωνιστική μου πορεία, να ανασκουμπωθείτε, να βάλετε φτερά στα πόδια σας και να μην αφήσετε σπίτι για σπίτι, να μην αφήσετε συγγενή και να τους πείτε, ότι αν περιμένουμε από άλλους να μας σώσουν, χαθήκαμε. Ή θα νικήσουμε ή θα πάμε πίσω 40 χρόνια. Από μας εξαρτιέται να νικήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: